Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
  

 

Játékleírás

Áttekintés

Az áttekintésnél láthatod karaktered képét vagy fajának jelét. Ennek megváltoztatásáról késobb lesz szó. E mellett a karakter neve és faja olvasható. Ez alatt a játékost létrehozó játékos neve tlálható, amit a regisztráció folyamán lehet beirni. Ha a játékos nem vitt be a "barát" mezobe semmilyen mevet akkor, autómatikusan egy Vén által keletkezik.

Az internetes vadászat linkje nem más mint egy, horog melyre még nem játszó embereket vezethetsz. Ha erre linkre kattint valaki, meg lesz marva. Minden játékosnak saját linke van.

Az oldalon továbbá feltüntetésre kerülnek képességeid adati. Minden játékos, fajtól függetlenül ötös értékekkel indul. Ezek a karakter értékei és nem tartalmazzák a fegyverek, vértek, sisakok módositóit. Erő - érték ami támadásaid erejét mutatja, ettol függ mekkora sebet tudsz ejteni ellenfeleiden. Védekezés - védekezoképességed, minnél magasább az érték, annál nehezebben ejtenek sebet rajtad. Ügyesség - csatában ez az érték jelöli támadásaidat, magasabb érték, nagyobb harcképzettséget jelol. Kitartás - a karakter életeropontjait határozza meg. Személyiség- a karakter mentális elszántságát jelöli, csatában a karakter eros jelleme és elszántsága ezen az értéken át nyilvánul meg. A karakterek személyiség értékének a különbsége adja meg, mekkora esélye van a karakternek ún. kritikus ütést bevinnie ellenfelének. A kritikus ütés kétszeres sebzést okoz. Erre minden egyes támadánál van esély. Tapasztalat - t apasztalati pontok. Életero - maximális és pillanatnyi életero, a karakter 25 pont alatt nem támadhat vagy vadászhat, gyenge ezekhez. Ha csatában 25 pont alá esik az érték, a karakter feladja a harcot, ezzel elkerülve a halálos sérülést. A karakter 10 percenként 1 pontnyit gyógyul, akár munka közben is. Az maximális életero szintváltáskor növekszik a kitartás értékétol függöen.

A gyakorlás mezore kattintva tudod képességeidet fejleszteni. Minden újabb szint több és több aranyadba kerül. Ha vadászaton vagy munkában vagy, nem tudsz gyakorolni.

Szintén ezen az oldalon találhatóak a karakter statisztikái. A linkel megharapot áldozatok száma mutatja hányan kattintottak a fenti linkre. A többi mezo egyértelmu.

A kellékek ablak mutatja a karakter leltárát, itt található minden ami a karakter tulajdonában van. A vásárolt fegyvereket használatba kell helyezni, nem elég, ha csak a karakter megveszi öket. Ha a karakter bizonyos dolgot használ akkor a név mellett aktiválva felirat áll. Egyszerre csak egy fegyvert használhat a karakter, kétkezes harc a játékban nam létezik. A mágikus italokat itt lehet felhasználni. Megjegyzendő, hogy két ital elfogyasztása között bizonyos időnek kell eltellni.

A lap alján egy lista található, melyben azon karakterek nevei találhatóak, akik ragisztrációkor a játékos nevét adták meg, mint "barát"

Üzenetek

Üzenetek írása/olvasása

Menedék

Minden karakternek, klánkban van vagy sem, menedéke van. A menedéknek több funciója van.A menedék vagy annak falának minden fejlesztése megnöveli ellenségeid elleni védelmedet. Abban az esetben, ha megtámadnak, védelmedhez annyi adódik hozzá, amennyi ezeknek a szintje. Támadáskor ezek a bónuszok nem adódnak értékeidhez. A menedék minden szintje után egy leltári helyet kapsz. A környezet és az út szintje segit a rejtőzködésben. Minnél magasabb ezek szintje, annál kisebb az esély, hogy általános kereséssel rádtalál valaki. A birtokodban levő arany mennyisége nagyban befolyásolja a keresés eredményét. A fal, út, környezet szintje nem lehet magasabb a menedék szintjénél! A menedék minden szintje után egy leltári helyet kapsz. Prémium játékosok részére: Kincsesláda: Ellenfeleid elől elrejtheted aranyai egy részét. Betéted biztonságban van, nem rabolhatják el. Gargoyle testor: A gargoyle óv a csatában ellenfeleidtol. Védekezésed 30%-al nö vekszik. Védekezés +30% Átkozottak Könyve: Ősi csaták emlékeit egy Vén gyűjtött könyvbe. Erod 30%-al nagyobb, ha tanulsz a benne lévő ősi tapasztalatokból. Ero +30%

Város

A városban meglátogathatod a kereskedot és munkát vállalhatsz a helyi temetőben. Kattints a kép megfelelő részére vagy lenn a megfelelo feliratra. A kereskedonél vásárolhatsz: Fegyverek: lista a megvásárolható fegyverektol és azok értékeirol. Ha elegendo aranyad van és tapasztalati szinted is megfelel a minimális követelménynek, a fegyver melletti vásárlás feliratra kattintva meg tudod venni a fegyvert. Ne feledd el használatbe helyezni. Itt tudod eladni fegyvereidet is az eladni feliratra kattintva. A lista folyamatosan bovül, ahogy karaktered tapasztalati szintje növekszik. Tétlek: mágikus italok, melyek különbözo tulajdonságokkal birnak. Az áttekintésben használhatod oket. Sisakok: hasonló a fegyverekhez Vértek: hasonló a fegyverekhez kellékek: átváltozás köve, használatával fajt lehet váltani.

Temető: a temetoben 1-8 órás munkát válalhat a karakter, pénzhez és tapasztalathoz jutva. Ezeket a munka befejeztével kapja meg. Nem kell on-line lenni a munka közben. A tapsztalati szinttol függ a fizetés mennyisége. Munka közben is támadhatják a karaktert.

Portya

Portyával juthat a karakter pénzhez, tapsztalathoz és zsákmányhoz. Vadászhatsz az ellentétes fajra általános kereséssel vagy név szerinti kereséssél. Az előbbinél nem mindig jársz sikerrel, előfordul, hogy nem találsz senkit. Ebben szerepe van a kezdő védelemnek (noob protection), a program nálad JÓVAL gyengébb karaktereket nem ad, ez a szintkülönbség 4 szint. Ha átállitod az általános keresét, hozzád hasonló vagy erosebb keresésre, akkor a program csak a te szinteddel megegyezo vagy erősebb karaktereket keres. Ha név szerint szeretnél valakit megtámadni, akkor pontosan be kell írnod annak a nevét és a keresésre kell kattintanod. Előfordúlhat, hogy ellenfeled, legyengült (25 ÉP alatt), ekkor nem támadhatsz. Szintén nem támadhatsz, ha az elmúlt 30 percben már megtámadta valaki. Üzenetben kapsz tájékoztatást a harc kimenetléről. A program a párbajozók értékeinek figyelembevételével számolja ki az eredményt. Ez MIN 20% és MAX 80% között változhat. Tehát egy gyenge karakternek egy eros ellen is nimimúm 20% esélye van a sikeres védelemre, mig az erősnek maximum 80% a győzelemre. Támadni 15 percenként lehet, prémium esetében 5 perc. Ha a két karakter közötti szintkülünbség meghaladja a tizet, akkor a zsákmány 0 arany. Ezt úgy foghatjuk fel, hogy az erős karakter "sportból" vadászta le a gyengét, nem a pénz miatt. Embervadászatra napi 2 órád van, prémium esetében 4 óra. Ezt tetszés szerit oszthatod be. Nem kell on-line lenni vadászat alatt. E közben mást nem tehet a karkter. Az idő leteltével üzenetben kapsz tájékoztatást az eredménytol.

Beállitások

Itt tudod a játékosi számládat (player account) elérni. Email cimed valós kell, hogy legyen az aktiváció miatt. A frissen regisztrált játékosokna aktiválni kell email cimüket, ezt az aktivációs email küldésével és az abban lévo aktivációs link használatával lehet elvégezni. Ha email cimet szeretnél változtani ide irod be az új cimet és legalul a mentésre kattintassz. A Karakter FRP leirásába bármit beirhatsz karakteredrol, a vulgáris tartalmat töröljük és 2-7 napi eltiltással buntetjük. Ellenfeleidnek szánt üzeneted akkor jelenik meg, ha valaki megtámad, ekkor karaktered képét, alapképességeid értékét, staisztikai adataidat és ezt a szöveget látja. A vulgáris tartalmat töröljük és 2-7 napi eltiltással buntetjük. A vulgáris tartalmat a Feljelentésekben lehet jelenteni. Tetszoleges adatokban megadhatod saját adataidat (nem a karakterre vonatkoznak). Játékos karakterének mutatása - ha pipát raksz a dobozba, akkor egy véletlenszeren választott karakterképet kapsz. Ezt az áttekintésben láthatod. Ha "kivesze d"a pipát (kipipázod), a faj jele fog az áttekintésben szerepelni. Ez az alapbeállitás. Prémium nélkül csak a karakter nemét lehet változtatni. Ne felejtsd el menteni a változtatásokat. Belépési jelszavat is tudsz változtatni, ehhez a megfelelo mezoket ki kell tölteni és menteni alul a beállitásikat. Ha törölni szeretnéd a karaktered akkor pipát teszel a legalsó dobozba és nemted az oldalat. Feltüntetésre fog kerülni a karaktertörlés ideje. Ha meggondolod magad ez ido alatt csak ki kell törölni a pipát és a törlés megszunik, eltunik a karaktertörlés ideje is.

Prémium

Hogyan Legyek Prémium játékos? Alapvetoen a válasz, nem megy. Gyakorlatban, azonban: egyetlen megoldásnak Magyarországról (és Romániából) is, a paypall fizetési mód tűnik. Ezt úgy kell tekintened, mint virtuális számlát, egy internetes fizetési mód a haosnlójellegu játékokhoz. Ki-befizetés muködik vele, például az online poker esetében. Itt persze, csak a befizetés. :) De ezt szeretnénk, nem? Hogyan lehet paypall számlánk? Válaszd a listából pl. USA-t, s regisztrálj egy paypall számlát. Itt meg kell majd adnod egy valódi, dombornyomott bankkártya számodat. Ezek után, ha vásárolni akarsz pl. ebben a játékban, közvetve a bankkártyáddal megteheted majd. (thx Soluar)

Woodoo üzlet

A woodoo üzletben tudsz pokolkristályokat vásárolni. Ez a prémiummal megegyezo módon végezheto el. Pokolkristály vásárlásával nem kap a játékos prémiumot, csak a kristályokat, melyekkel prémium tárgyakat vásárolhat a kereskedonél.

Klán

A karakterek a játékon belül klánokba tömörülhetnek. Klánba tartozás nem növeli az értékeket. A klán védelnet biztosithat tagjainak támadások ellen, elrettento hatása lehet. A gyengébb tagokak elleni támadásokat az erosek megbosszulhatják, igy tartva távol a gyengéktol a portyázókat. Ez akár klánháborúhoz is vezethet. Ez a téma külön lesz feldolgozva. A klán alapitása olyan karakternek engedélyezett aki nem tartozik egyetlen klánba sem. talált klán - (found) klán alapitása, helytelen angol forditás. Itt tudsz klánt alapitani, add meg a kért adatokat, ékezet nem szerepelhet sem, a névben, sem a röviditésben. A klán alapitója Mester rangot kap, mig a tagok Bite újonc rangot. További rangokat is létre lehet hozni (max 2+3). A mesternek és az adminisztrátornak hozzáférése van a klán oldalának szerkesztéséhez, adományok megtekintéséhez, tagok kezeléséhez, a klán szimbólumának és annak szinének változtatásához.A klánhoz érkezett felvételi kérvények is itt találhatóak. Meghivót nem lehet küldeni a klán nevében .Klán keresése - klánok keresése, csatlakozás céljából. Ha szernál klánhoz cstlakozni küldj kérvényt, ezt klán Mestere vagy az adminisztrátor fogja elbirálni.

Fórum

Link a fórumhoz. A fórum használata külön cikkben került leirásra (thx SA W. Taylor)

Pontszám

Fajok alapveto értékei, játékosok száma, zsákmány, arany, csaták. A játék állása, itt lehet áttekinteni ötvenes csoportokban a pontszámaikkal vezeto karaktereket és azok értékeit. Ha a listát átváltod Klán - Pontszámra akkor a klánok versenyének állását láthatod.

Keresés

Keresés Név, Klán és Klán rovidités szerint.

Segítség

A funkció nem muködik.

Kijelentkezés

Kijelentkezés a játékszervebol. Bizonyos beállitások változtatása csak a ki- és bejelentkezés után lépnek életbe,